Navigatie voor watersport & beroepsvaart
robuuste, energiezuinige refurbished laptops
[Start] [Omhoog] [GPS PROGS]
 

    Ga naar de:
  WEBWINKEL:
LAPTOPNAVIGATIE + boordcomputers + kaarten + navigatie-programma's en PC's

   WEBSITE:
HOME (Start)
(+lgemeen overzicht & downloads)

 ALGEMEEN:
Downloads
FAQ's _ Vragen
Weer & Nieuws

BESTELWIJZE

Gratis Adverteren

Wapenboeken

Even lachen?

  

INSTALLATIE OP "vista" LAPTOPS & PC's:  ALLEEN VOOR WINDOWS VISTA GEBRUIKERS!
In plaats van de gebruikelijke standaardmap "C:\Program Files" kunt U als U VISTA gebruikt beter in een ANDERE map installeren, omdat VISTA soms programma-instellingen onjuist vastlegt. Tijdens de installatie van het programma klikt u op de pagina met installatieopties op de knop 'Bladeren' om de doelmap van de installatie te wijzigen. U kiest bij voorkeur een map direct onder de C schijf, bijvoorbeeld C:\navigo2009. Ook kunt u er voor kiezen het programma op een andere vaste schijf dan de C schijf te installeren, als er meer dan één vaste schijf aanwezig is in uw computer. 
 

VRAAG:

graag info per kerende omtrent het volgende: 
-Welke Hardware kan en/of moet ik aanschaffen ? Prijs ?
-Welke Software moet ik aanschaffen ? (hoofdzakelijk binnenvaart & kustvaart in BeNelux) Prijs ?
ANTWOORD:
Voor de door u genoemde gebieden bestaat eigenlijk maar 1 programma, t.w.: PC-Navogo Benelux.
PC-Navigo is een routeplanner die oorspronkelijk is ontwikkeld voor de beroepsvaart en ondertussen aangepast voor de pleziervaart.
U kunt hiermede de afmetingen van uw schip invoeren en de gewenste route laten berekenen. Deze wordt zichtbaar gemaakt op het scherm met zeer veel achtergrond informatie over snelheid, koers, positie, diepte, bruggen en sluizen (met bedieningstijden, tel. en marifoonnummers), enz..
Dit programma is in 2 uitvoeringen leverbaar met of zonder detailkaarten.
 
De prijzen zijn als volgt:
PC-Navigo Benelux routeplanner: met ENC-kaarten  €  295,00  incl. BTW 
Hierop wordt de route ingetekend op het scherm met weergave van detailkaarten.
 
Van beide versies is zojuist de nieuwste versie beschikbaar gekomen.
Meer informatie treft u aan op onze website met de volgende link:
 
Op dit navigatiesysteem kan onze GPS USB 20-kanaals Waas/Egnos, speciale uitvoering voor de watersport, worden aangesloten. Kijk daar voor de actieprijs
 
PC-Navigo heeft wèl mogelijkheden voor de berekening van routes over de kustwateren, maar deze zijn beperkt. Hiervoor adviseren wij een aanvullend navigatieprogramma'tje met de kustwateren van De Panne - België tot Den Helder - Nederland.  De prijs hiervoor is   €   29,90   incl. BTW.
 

Vraag:
Zijn de binnenwateren van Belgie ook te verkrijgen?en kun je me eens een prijs mailen wat het me zou kosten voor kaarten van belgie binnenwateren en nederland binnenwateren en de maas+ook de navigatiesoftware waar ik ze op kan laten draaien.laptop heb ik zelf.

Voor de binnenwateren van België is in heel Europa maar 1 navigatieprogramma met gedetailleerde informatie, t.w. PC-NAVIGO.
Dit programma is een maritieme route- en reisplanner, dat o.a. leverbaar is in de uitvoering voor de Benelux.
De prijs hiervan bedraagt Euro 295,00.
In de standaard uitvoering zijn de kaarten van de Nederlandse binnenwateren al opgenomen.
De Belgische binnenwateren zijn enkele maanden geleden voor het eerst verschenen en kost Euro 95,00 (introductieprijs).
Veel meer informatie vindt u op onze website. Klik hiervoor de volgende link aan:
 
Dit navigatieprogramma draait op Windows XP, Vista, 7 en 8 en op laptops v.a. Pentium 4 met minimaal 512 Mb intern geheugen.
 
Voor de Nederlandse binnenwateren kunt u ook kiezen voor de kaartenset gebaseerd op de kaarten van de ANWB. De prijs voor geheel Nederland is Euro 129,90 inclusief het bijbehorende navigatieprogramma. Dit werkt  alleen op nieuwere laptops met minimaal DirectX9c.
Meer informatie vindt u door te klikken op:
 
Verder heeft u nog een GPS-ontvanger (-muis) nodig. De actieprijs bedraagt Euro 54,50. Op bovengenoemde pagina van onze website vindt u meer informatie.
Alle producten zijn op voorraad en kunnen indien gewenst vandaag worden verzonden. 

VRAAG:
Wat kunnen de navigatieprogramma's precies en wat is AIS en wat doet het. Kan een GPS aan de laptop worden aangesloten?

 Onze GPS-muis is prima te koppelen aan vrijwel iedere navigatiesoftware. Het momenteel - als service - meegeleverde Seaclear navigatieprogramma is voorzien van enkele instructie en oefenkaarten zoals omschreven op onze website. Dit is een uiterst flexibel programma waarmee men de mogelijkheid heeft de kaarten, ten alle tijde, zelf te updaten. Dit kan men bijvoorbeeld doen aan de hand van de "Berichten voor Zeevarenden" zoals regelmatig gepubliceerd in verschillende tijdschriften. Bovendien kan men zelf kaarten inscannen en kalibreren, waarna ze op de laptop kunnen worden gebruikt. Het programma kan omgaan met een groot aantal kaartformaten, waardoor bestaande digitale kaarten veelal zonder problemen kunnen worden ingelezen. Het programma biedt de mogelijkheid om gedetailleerde routes, met een onbeperkt aantal waypoints aan te leggen, deze routes kunnen worden gekoppeld aan de stuurautomaat. Gegevens van de radar en AIS (Automatic Identification System) kunnen eveneens worden gekoppeld (net zoals trouwens de diepte- en windmeter), waardoor men op de laptop de beroepschepen met naamsaanduiding, positie en koers om zich heen ziet varen. Er zijn marifoons waar AIS reeds is ingebouwd, resp. ingebouwd kan worden. Er zijn ook losse AISontvangers te koop. (Mogelijk dat deze apparatuur en/of de installatie daarvan door ons binnenkort wordt opgenomen. Ik zou zeggen: blijft u onze site in de gaten houden, want er komt regelmatig nieuws bij.)

Kortom: Seaclear is een gebruiksvriendelijk, krachtig en flexibel programma, dat de geïnteresseerde veel plezier kan bezorgen bij de voorbereiding van tochten, maar vooral tijdens de vaart zekerheid en betrouwbaarheid biedt.

Het programma wordt door ons uitsluitend voorgeïnstalleerd geleverd op DVD of USB-stick 8 Gb - o.a. ten behoeve van gebruik op PDA, maar ook Laptop Pentium I, II of 3 en hoger en inbouwcomputer. De prijs bedraagt  - op DVD: €  39,95 incl. BTW (optioneel USB stick: meerprijs € 15.00)
USB geheugenstick 8 Gb voor de laptop of PC, maar ook pocket PC's e.d. met USB-aansluiting: €  54,95 incl.BTW

Ook op grotere harddisks (tot 500 Gb) kan het programma worden voorgeïnstalleerd tegen de dan geldende harddisk prijs, verhoogd met € 25,00 installatiekosten. Dit kost ook de installatie op een bij ons aangekochte laptop of computer met bestaande harddisk.  Wij berekenen uitsluitend de installatiekosten.  Voor het programma zelf worden dan geen kosten in rekening gebracht.

Behalve onze GPS-muis (bedraad met USB-aansluiting leveren wij deze ook met PS/2 aansluiting voor PDA's e.d. en RS-232 hulpstuk, verder Bluetooth in een aantal uitvoeringen) en de MIO PDA's met ingebouwde GPS-ontvanger.