Navigatie voor watersport & beroepsvaart
robuuste, energiezuinige refurbished laptops
[Start] [Omhoog] [PC-inbouw] [GPs aansluiten]
 

    Ga naar de:
  WEBWINKEL:
LAPTOPNAVIGATIE + boordcomputers + kaarten + navigatie-programma's en PC's

   WEBSITE:
HOME (Start)
(+lgemeen overzicht & downloads)

 ALGEMEEN:
Downloads
FAQ's _ Vragen
Weer & Nieuws

BESTELWIJZE

Gratis Adverteren

Wapenboeken

Even lachen?

  

 

Er zijn een aantal mogelijkheden wat navigatieprogramma’s en kaarten betreft. Dit is o.a. van het door u gekozen vaargebied afhankelijk.

Onderstaand zullen wij trachten u een eerste algemene indruk te verschaffen, maar veel meer informatie vindt u op onze website.

U heeft in ieder geval een speciaal voor de watersport geschikte GPS-muis (-ontvanger) nodig.

Wij leveren een zeer goede en betrouwbare 20-kanaals USB GPS met de nieuwste en beste technologie - o.a. SiRf Star-III, WAAS/EGNOS, waterproof en speciaal ontwikkeld om ook bij lage snelheden (v.a. 0,3 knoop) al een betrouwbare en nauwkeurige koers, positie en snelheid te geven, voor de actieprijs van Euro 59,50 incl. BTW (lage snelheid GPS:  €  64,50)

Er zijn een aantal mogelijkheden wat de digitale kaarten en navigatieprogramma’s betreft:

-          Basis navigatieprogramma.
Dit wordt gratis meegeleverd met de door ons geleverde digitale kaarten. In combinatie met onze GPS heeft u hiermee een zeer betrouwbaar kompas, log en plaatsbepalingsapparaat aan boord. De belangrijkste mogelijkheden van het programma zijn:
op het scherm kunt u uw exacte positie zien, terwijl altijd de juiste kaart zichtbaar is. U behoeft zelf dus geen kaarten te selecteren, dit gebeurt volledig automatisch.
Verder kunt u koers, snelheid en afgelegde afstand over de grond (dus gecorrigeerd voor stroming en drift) aflezen, terwijl tegelijkertijd achter het schip een zoglijn wordt getekend, dat later ook als route kan worden gebruikt. De zoglijn wordt automatisch opgeslagen en kunt u altijd weer oproepen (gebruiken als route).
Voor de reisvoorbereiding kunt u waypoints op de kaart plaatsen. U kunt deze waypoints een eigen naam geven en ook gebruiken voor markeringen als: "ankerplaats", "goede visplek" , enz.
Uiteraard biedt het programma meer dan de hier genoemde mogelijkheden.

-          Vervolgprogramma's
Dit heeft bijv. uitgebreide mogelijkheden om, een bijna onbeperkt aantal, routes op de kaart te plaatsen en op te slaan. Dit kan worden gecombineerd met informatie over getijden, wind en drift.

-          Volgend vervolgprogramma
Dit heeft bijv. uitgebreide mogelijkheden apparatuur aan te sluiten zoals:
stuurautomaat, wind- en dieptemeters, A.I.S., enz. 

Er is ook het programma: PC-Navigo (het enige in Europa dat dit kan), dat voor u de routes kan berekenen aan de hand van de afmetingen van uw schip en de laatste (via internet op te halen) stremmingsgegevens. Er is een programma voor Nederland, de Benelux, Europa, Groot Europa en “los” ook verschillende Europese landen. Dit programma kan zonder kaarten worden gebruikt, alhoewel onze actie aanbieding inclusief de kaartenset is van Nederland met gratis update mogelijkheden.

Daarnaast zijn er universele programma’s waarmede zowel op buitenlandse als binnenlandse digitale kaarten kan worden gevaren. Deze zijn in verschillende talen leverbaar, meestal standaard Engels en Duits, maar ook Frans, Zweeds en andere talen.

Digitale kaarten inclusief navigatieprogramma zijn er (afhankelijk van het gekozen gebied) reeds voor een bedrag v.a. Euro 12,50.
U kunt dus reeds gebruik maken van de mogelijkheden van digitale navigatie op het water voor Euro 59,50 voor de GPS en Euro 12,50 voor een kaartenset is totaal Euro 72,00 !! Het enige dat u dan nog nodig heeft is een laptop of PC.

Apparatuur en accessoires:
Vaak wordt gekozen voor het gebruik van een laptop - en vooral refurbished laptops - omdat het gebruiksgemak groot is en - vooral de refurbished laptops - energiezuinig, betrouwbaar en goedkoop zijn. Daarnaast zijn er tal van andere mogelijkheden. Als men voldoende ruimte en energie ter beschikking heeft kan men zelfs een standaard huis- of kantoorcomputer aan boord plaatsen en gebruiken voor navigatie en alle andere computerbewerkingen. Nu zijn deze computers - behalve groot en vaak lawaaïg - energieverslinders van de eerste orde geworden. Ze worden geleverd met voedingen van 600 tot 800 Watt!! U begrijpt dat de meeste schippers een dergelijk "monster" onder geen beding aan boord willen hebben, zelfs niet als er een modern (energiezuinig) TFT-beeldscherm is aangesloten.

Ultra kleine PC's voor aan boord
Voor de schipper die zuinig met energie omspringt en met ruimte woekert en toch de rekenkracht wil van een volwaardige computer, leveren wij nu de B-Bit Navigation-PC's ter grootte van 2 pakjes sigaretten en een gemiddeld verbruik van 5 Watt !! Door de voortschrijdende technische ontwikkelingen van elektronica voor o.a. de ruimtevaart, is het niet alleen mogelijk een computer zo vergaand te miniaturiseren, maar bovendien tegen alleszins redelijke prijzen te fabriceren. Bovendien zijn de modellen die door ons, in samenwerking met de producent, zijn geselecteerd voor gebruik aan boord van grote en kleine schepen, volledig vrij van bewegende delen en natuurlijk "fanless", voorzien van de nieuwste techniek op het gebied van opslagmedia en daardoor uiterst goed bestand tegen schokken en zeer stabiel en betrouwbaar.

Deze PC voelt zich net zo goed thuis aan boord van een vistrawler op de Berendszee als aan boord van een zeiljacht onderweg naar de Caribische eilanden. Maar ook onderweg van Loosdrecht naar De Kaag zal deze PC vele goede diensten bewijzen: naast navigeren kan de PC o.a. de stuurautomaat bedienen, alle motorfuncties en informatie over andere apparatuur aan boord doorgeven, maar net zo goed  ingezet worden voor alle mogelijke administratieve taken of voor middelzware multimedia toepassingen of een internetverbinding maken.

Laptops aan boord 
Refurbished laptops
Vaak kiezen onze klanten voor de aanschaf van een van onze "refurbished" laptops. Redenen hiervoor zijn er te over.
Het zijn in principe natuurlijk geheel gecontroleerde volwaardige laptops waarmee alle bewerkingen kunnen worden uitgevoerd die men van een laptop mag verwachten. Afhankelijk natuurlijk van de kracht en uitvoering van de laptop.
Alle laptops zijn in principe voorzien van een groot aantal aansluitmogelijkheden. Belangrijk voor gebruik aan boord is o.a. dat ze een (zeer) laag energieverbruik hebben en beschikken over de - o zo nodige - com-poort. Daarnaast beschikken de laptops over aansluitingen zoals: extra beeldscherm (TFT of CRT), printerpoort, PS/2-poort voor aansluiting van externe muis en/of toetsenbord, geluidskaart met (stereo)luidsprekers en in/uitgang voor externe luidsprekers/koptelefoon en microfoon, PCMCIA-slot, IR, diskettestation en/of CD(DVD)-speler(writer), een of meerdere USB-poorten, en vaak ook over telefoon en/of netwerkaansluiting en de nieuwste modellen WiFi.

De prijs is tenslotte een factor die men niet mag uitvlakken. Een complete laptop kunt u bij ons namelijk reeds verkrijgen voor €  79,50 (op=op). Daarnaast zijn het refurbished laptops met garantie. In het kort komt het er op neer dat deze laptops stammen uit grote inruilpartijen of leasecontracten bij grote bedrijven. Soms worden hierbij, bijna of zelfs geheel, ongebruikte laptops ingenomen. Na controle en eventuele vervanging van onderdelen en uitvoerige testbewerkingen door de technische dienst van dit gespecialiseerde bedrijf, gaan de beste naar ons toe. Hierna worden ze bij ons opnieuw gecontroleerd. Wij kopen dus geen laptops in van particulieren, onbekende of onbetrouwbare merken of anderszins.

Bij ons kunt u er van uitgaan een gedegen gecontroleerd kwaliteitsproduct te ontvangen dat berekend is op een tweede leven als navigatiecomputer of ook als gewone gebruikscomputer voor thuis, school of kantoor. Vaak zegt men "zo goed als nieuw", maar bij ons kunt u zich overtuigen dat dit ook werkelijkheid kan zijn. Wij voeren uitsluitend de topmerken: Toshiba, Compaq, IBM en Dell.

Tenslotte nog het volgende: laptops zijn de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld. De wens van de klant was steeds sneller en groter met steeds meer mogelijkheden. De fabrikanten - in hun haast om aan de wens van de klant tegemoet te komen - produceerden! Met alle onderdelen die men maar kon vinden, soms zelfs met onderdelen die eigenlijk gedacht waren voor de energieverslindende tower-PC's voor thuis of kantoor. Het resultaat was natuurlijk wèl dat de laptop presteerde, maar zoveel energie verslond, dat men de naam "schootcomputer" moest schrappen. De laptops werden zo heet, dat men de schoot verbrandde! De beeldschermen moesten foto's en video's zo mooi mogelijk weergeven, en werden daarom voorzien van een glanzende glazen plaat. Helaas, aan boord gedraagt dit scherm zich bij invallend licht als een scheerspiegel !
Deze laptops zijn eigenlijk niet bruikbaar aan boord van plezierjachten voor navigatiedoeleinden. Het energieverbruik ligt dermate hoog (90-120 Watt en met de komst van de I-serie cpu's en krachtige grafische kaarten, zelfs nog veel hoger!), zodat het met een standaard scheepsaccu bijna niet te dien is.

Nieuwe laptops - energiezuinige Atom-technologie.
Gelukkig zag zowel klant als fabrikant in, dat dit niet de juiste weg was. Sinds enkele maanden (eind 2008) zijn er energiezuinige mini-laptops verkrijgbaar.
Voor nieuwe laptops adviseren wij derhalve de zeer recent beschikbaar gekomen energiezuinige en kleine laptops op basis van de revolutionaire nieuwste Intel ATOM processor, waardoor eindelijk het energieverbruik van laptops drastisch kon worden teruggebracht en nu ook voor gebruik op zeilboten interessant is. De laptop is voorzien van uitgebreide multimedia-eigenschappen, waaronder webcam en natuurlijk WiFi, weegt slechts 1,25 kg en heeft het formaat van een vel schrijfpapier. En sommige modellen zelfs van niet reflecterende schermen.

Ook leveren wij een aantal nieuwe laptops met beeldschermen van 15, 15,4, 17 en 19 inch. Met de nieuwe Atom processor of met dual core processors. Wij voeren de merken: Toshiba, Acer, MSI en XXODD. De laptop wordt naar wens van de klant geconfigureerd en altijd op bestelling rechtstreeks bij de fabrikant of bij de hoofdimporteur zodat de klant en wij zeker kunnen zijn van het gebruik van de juiste onderdelen en altijd het nieuwste model wordt geleverd (geen demonstratiemodel of overjarig). Desalniettemin zullen wij voor het gebruik aan boord toch veelal de "refurbished" laptop adviseren. Het lage energieverbruik en de lage prijs zijn hierbij 2 belangrijke factoren.
 

Klik in de linkerkolom (hiernaast bovenaan) om naar de webwinkel te gaan.